Pangabussi enam vabaõhuüritustel ei näe

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss
Pangabuss Foto: Elmo Riig / Sakala

Lisaks Türi lillelaada korraldajatele peavad Swedbanki pangabussita edaspidi läbi ajama teisedki Eestis tegutsevad vabaõhuürituste eestvedajad. Pank andis teada, et pangabusside suure töökoormuse tõttu ei näe neid enam ühelgi üritusel.

«Vabandame oma klientide ees, kes lootsid üritusel (Türi lillelaat - toim.) meie pangabussist sularaha võtta, kuid tõepoolest ei osale me enam pangabussiga erinevatel üritustel ning selle peamiseks põhjuseks on busside töökorralduslik pool,» rääkis portaalile Tarbija24 Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Ta selgitas, et pangabussi esmane ülesanne on olla liikuv pangakontor, mille eesmärgiks on pakkuda nõustamisteenust klientidele peatuskohtades, kus puudub Swedbanki kontor.

«Katame bussiga tänasel hetkel iga kuu 51 peatuskohta Eestis ning seega on busside töökoormus väga suur,» möönis Siilivask. «Peatuskohtades käimise osas me kvaliteedis kindlasti järelandmisi teha ei saa ja seega pidime otsustama üritustel osalemise kahjuks.»

Siilivaski sõnul võeti mullusel Türi lillelaadal sularaha pangabussist välja 892 korral ehk vaatamata tuhandetele külastajatele, üsna tagasihoidlikult.

Pangabussi puudumise tõttu kasvas aga Türi kesklinnas asuva pangaautomaadi kasutamine - kui muidu võeti näiteks reedeti masinast sularaha välja 300 korral, siis seekord oli see arv pisut üle 600.

Pangabussi pole tänavu näiteks ka laulupeol, erinevatel festivalidel ja laatadel. «Lauluväljakul on sularahaautomaat olemas aadressil Narva mnt 95,» märkis Siilivask.

Swedbankil on kaks pangabussi. Rohkemate soetamist pank ei plaani, kuna taolise bussi ehitamine ja ülalpidamine on väga kallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles