Mudilased istutasid sadu puid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sookure lasteaed

Paide Sookure lasteaia direktor Liia Koppel sõnas, et kolmapäeva hommik oli Sookure lasteaia vanemate rühmade lastele põnev. «Oli teada, et peale hommikusööki ootab lapsi buss, millega sõidetakse Kuusiku metsa puid istutama. Õpetajatel oli kaasa võetud ka väike võileivakott ja jooginõu tublidele metsaistutajatele,» sõnas ta.


Puude istutamist õpetasid ja juhendasid Malle Viiburg ning Kristina Vaher. Lapsed said teada, kuidas tuleb kuusetaime istutada. Maha pandi 4-aastaseid paljasjuurseid taimi. Eemalt vaadeldi 30 aastast puud ja saadi teada, et 80 aasta pärast on istutatud kuusetaim juba suur palgipuu.
Lapsed, lasteaia õpetajad ja abilised RKM-st istutasid kokku ligi 700 kuusetaime.
Puude istutamine toimus KIK projekti tegevuste raames. Kavand «Sookure lasteaia lapsed õpivad puid tundma looduses» hõlmab selliseid tegevusi nagu puude istutamine, puuistikute taimlaga tutvumine Luua metsanduskooli aiandis, õppekäik Tallinna botaanikaaia dendraariumi ning Sagadi looduskoolis osaletakse programmis «Sõprus puuga».
Projekti kaudu saavad lapsed teadmisi erinevatest puudest, puude istutamisest ja kasvamisest. Tegevused võimaldavad lastel vahetus looduses kinnistada omandatud teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles