Veteranipäeva auks võib heisata riigilipu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Homse veteranipäeva puhul kutsuvad Riigikogu riigikaitsekomisjon ja põhiseaduskomisjon inimesi ja asutusi üles Eesti lippu heiskama.

„Teist aastat tähistatava veteranipäevaga tunnustame neid, kes on meie sinimustvalget maailma eri kriisikolletes rahu ja Eesti iseseisvuse nimel kõrgel hoidnud,“ ütles Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

Riigikaitsekomisjon on algatanud 23. aprilli lipupäevaks nimetamise seaduseelnõu. Seaduseelnõu läbis esimese lugemise 15. aprillil. Põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste peab algatust igati põhjendatuks ja kinnitab komisjoni soovi eelnõu seadusena vastu võtta lähiajal.

Eestis on praegu kokku 18 lipupäeva. Nende seas on näiteks Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev, Tartu rahulepingu aastapäev, Eesti Vabariigi aastapäev, emakeelepäev, emadepäev, võidupüha, taasiseseisvumispäev, teadmistepäev, hõimupäev, isadepäev ja valimiste ning rahvahääletuste päevad. Lipupäevadel heiskavad Eesti lipu riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Iseseisvuspäeval, võidupühal ja taasiseseisvumispäeval heisatakse Eesti lipp ka elu-, äri- ja büroohoonetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles