Täiskasvanute õppimisvõimalustele tuleb lisaraha

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Kutsehariduskeskus
Järvamaa Kutsehariduskeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski eraldas käskkirjaga kutseõppeasutustes ja rakenduskõrgkoolides toimuvateks täiskasvanute koolituskursusteks täiendavalt ligi pool miljonit eurot, millega saab tasuta koolitusi pakkuda enam kui 2700 täiskasvanule.

Täiskasvanute tööalase koolituse riikliku koolitustellimuse koostas Haridus- ja Teadusministeerium paljude organisatsioonide ja sotsiaalsete partnerite kaasabil. Koolitusi korraldatakse 28 erinevas valdkonnas ning kõigis maakondades üle Eesti. Haridus-ja teadusministeerium täpsustas, et Järvamaal korraldab koolitusi Järvamaa kutsehariduskeskus.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski selgitusel on ligi kolmandik Eesti tööjõulisest elanikkonnast on kutse- või kõrghariduseta, mis pärsib oluliselt Eesti tööjõu tootlikkust. «Seepärast sõltub Eesti majanduse edenemine otseselt sellest, mil määral suudame investeerida täiskasvanute koolitamisse,“ ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles