Hooletu lõkketegija arvestagu 800eurose väljaminekuga

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Lääne päästekeskuse töötajad kontrollivad eeloleval nädalavahetusel lõkete tegemisel tuleohutusnõuetest kinnipidamist. "Ees on pikad pühad ning ilmateade lubab sooja nädalavahetust. Paneme inimestele südamele, et pühade ajal tehtavatel koristustöödel ning grillimise ajal ei jäetaks lõkkeid ning grille järelvalveta ning täidetaks ohutusnõudeid," ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Ta tuletas meelde, et 4. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg, mis tähendab, et suurenevad ohutusvahemaad ja lõkked tuleb teha hoonetest 15 ning metsast vähemalt 20 meetri kaugusele. Kulu põletamine on Eestis aastaringselt seadusega keelatud ja rahatrahviga karistatav tegevus.

Ka sel nädalavahetusel sõidavad Lääne päästekeskuse päästeametnikud mööda maakondi ning kontrollivad lõkete tegemise ohutust. Tuleohutusnõuete rikkumisel on rikkujale võimalik määrata kuni 800 eurone rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles