Noored riigikaitsjad laagerdasid Nurmsis

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitselaager ei tähenda vaid muda sees roomamist ja relvast laskmist. Aega jagub ka jalgpalliks ja lauluvõistlusekski.
Riigikaitselaager ei tähenda vaid muda sees roomamist ja relvast laskmist. Aega jagub ka jalgpalliks ja lauluvõistlusekski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeva ennelõunal kostab tuulisel Nurmsi lennuväljal hüüatusi «Ei lase väravasse!» ja «Jookse-jookse!» Siin-seal külitab kaitseväe laigulises välivormis poisse ja tüdrukuid, kes elavad kaasa jalgpallilahingule.

Nurmsis teisipäevast neljapäevani kestnud riigikaitseõpetuse välilaagris osalenud Järva- ja Viljandimaa koolide õppurid ei sisustanud oma päevi vaid vutti tagudes.

Kaitseliidu Järva maleva korraldatud laagris õppis 60 gümnaasiumis riigikaitsekursuse läbinud noort välitingimustes hakkama saamist ja sõdurielu põhioskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles