Sada kodutütart veedab nädalalõpu sportides

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna õhtul algab Kabalas kaks ööpäeva vältav spordilaager, kus paarkümmend naiskodukaitsjat pakuvad sajale kodutütrele erinevaid sportlikke tegevusi.

Laagrilisi ootab ees suur hulk tõsiseid ja ka naljakaid sportmänge ning võistlusi, põnev südamenädala maastikumäng, hüppespordiõhtu, valikorienteerumine, šõutantsutreening ning spordiviktoriin. Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Mare Hendrikson ütles, et hommikuvõimlemist asendab riviõppe harjutus. «Et harjutada Võidupüha paraadiks,» täpsustas ta.

Laager on pühendatud liikumisaastale, kuid vaatamata sportlikele ülesannetele laagri lõpuks parimat ei selgu. «Üksikutes ülesannetes on ikka ka meeskonna alasid ja võistlusmomente, kuid üldist tulemusarvestust me ei pea ega võistluspinget peale ei suru. Oluline on kõigi liikumisrõõm ja soorituselamus,» selgitas Hendrikson.

Tegevuspunkte viivad läbi naiskodukaitsjad. Naiskodukaitse ja Kodutütred on mõlemad Kaitseliidu eriorganisatsioonid ja nende omavaheline koostöö on mõlema organisatsiooni üks eesmärkidest. 

Hendriksoni sõnul on kodutütardel igal aastal kaks teatud erialale pühendatud laagrit. Tänavu ongi need kohe algav spordilaager ja sügisene esma-abiõppele pühendatud laager. Varem on korraldatud lauamängude ja matkatarkuste laager. Kokku on kodutütarde tegevuses loetletud 28 eriala.

Kodutütarde ja Naiskodukaitse ühine spordilaager Kabalas algab täna õhtul kell 18 laagri avamisega ja lõppeb laupäeval kell 12.30 kojusõiduga. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles