Emise jooksuskäik lõppes triibuliste põrsastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Väätsa vallas Lõõlas külas asuva Siimo talu peremehe Tarmo Väljamaa üllatus oli suur,  kui 13st emise ilmale toodud põrsast oli  üks rohkem ja teine vähem triibuline kui metsseal. «Esimene pesakond põrsaid mul üle 20aastase talumajapidamise juures,» täpsustas ta.

Kui Muska (nii nimetab peremees rohkem kui kaheaastast emist – toim) märtsis silmatorkavalt paisuma hakkas ja tissidesse juba piima lõi, tuli Väljamaale kohe meelde emise detsembrikuine marutamine. «Ta oli mul koos lammastega 13. jaanuarini väljas ja metssigu on mul siin talumajapidamise ümbruses kohe karjade kaupa,» selgitas  ta. «Proovisin Muskat seemendada, kuid tulutult. Tuleb välja, et ta otsustas ise, kunas ja kellega mulle põrsad toob.»

Ühe sea pidaja Tarmo Väljamaa, kel kuidagi ununes emis jõuluajal konserviks teha, on nüüd ootamatult 14 sea omanik. «Kõik põrsad on ilusad, tugevad ja terved, ehk toob meediakajastus mõne huvilisegi, kes põrsaid tõuparanduseks tahab. Kõike ju ise ka ära süüa ei suuda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles