Püügihooaeg algab lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäeval algasid Türi-Allikul asuva Veskisilla motelli forellitiigis ulatuslikud puhastustööd. See tähendas, et tiik pumbati veest tühjaks, puhastati rasketehnika abil mudast ja lasti neljapäeva õhtul uuesti vett täis.

Veskisilla motelli juht Indrek Mardo ütles, et see on neil kolmas kord kalatiiki puhastada. «Oleme olnud laisad, viimasest puhastamisest lahutab meid seitse aastat,» lisas ta.

Kalade väljapüüdmine veest tühjenevast tiigist käis kahvaga ning ühe isendi kättesaamiseks kulus minut või isegi vähem. Püüdja suurim kurnaja oli põhjamudas tatsamine, aga kalu jagus viimasesse veelompi sedavõrd palju, et keeruline oli nendega kokkupuudet vältida.

Kalade ajutiseks elukohaks sai Pärnu jõkke asetatud sump.

Roosna-Alliku kalakasvatus müüb aktiivsema püügihooaja jooksul kesmiselt 20 tonni eluskala. Kalakasvatuses tegutseva OÜ Neli Elementi tegevjuht Andres-Teet Merisalu ütles, et kibedam tööaeg saabub tavaliselt juulis. Seda just õngitsemist pakkuvate püügikohtade tõttu. «Tööd on nüüdki, sest uut hooaega alustavate ettevõtete tarvis tuleb kala suuruse järgi välja sortida,» lausus ta.

Järgmisel nädalal peaks Veskisilla kalatiik täienema oma paarisaja (800 kg kala) forelliga. «Peame töödega kiiresti ühele poole saama, sest soovime juba järgmisel nädalal avada kalapüügihooaja,» täpsustas Mardo.

Seda, et kalad kasvavad kunstlikes oludes pirakaks, näitab seegi, et alles eelmisel aastal sikutas üks lätlane tiigist välja 4,8kilogrammise haugipuraka.

Veskisilla tiigi sügavustest pidanuks ennustuste järgi välja tulema forelle, hauge, ahvenaid ja särgigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles