Poisid panid kättemaksuks varjupaiga bussi põlema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Kui Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner eile kella 16.30 paiku matuselt tagasi koju jõudis, helistas üks varjupaika külastanud inimene ja teatas, et varjupaigas põleb buss.

Kärner ja teised kohalikud priitahtlikud pritsimehed tormasid kohale ja suutsid bussi kustutada enne, kui sellest välja ulatuvad leegid oleksid süüdanud vaid meetri kaugusel asuva garaaži.

Põlengut uudistanud poisikesed tunnistasid, et bussi panid põlema kaks noormeest, kelle kohalikud inimesed mõni hetk hiljem kinni võtsid ja politseinikele üle andsid.

Kärneri selgitusel on tegemist 13- ja 17aastase noormehega, kes on juba üles tunnistanud, et valasid bussi süütevedelikku ja panid selle põlema.

Kärner pole saanud noormeestega vestelda, kui usub, et bussi panid noormehed põlema kättemaksuks, sest ta on neid varjupaigast mitu korda minema ajanud.

Varjupaika ootab Kärner kõiki heade kavatsustega inimesi, kuid need, kes ronivad sõidukite katusele, peab ta minema ajama. Mõlemad noormehed on Kärnerile teada. Üks neist on samas varjupaigas käinud isegi ühiskondlikult kasuliku töö tunde tegemas.

Tules hävis nii-öelda saunamasinate komplekti kuulunud 1986.  aastal ehitatud RAF bussi, mida kasutati pärast sauna puhkeruumina. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles