Värske kurk valmis nagu tellitud

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vallas Eistvere külas kurke kasvatav Kuido Paimla (pildil koos abikaasa Kristiga.
Imavere vallas Eistvere külas kurke kasvatav Kuido Paimla (pildil koos abikaasa Kristiga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jaanuaris seemneid külvates lootis kurke kasvatav Kuido Paimla tähistada kevade algust kurkide müügiga ja nii see läkski. Nõudlust on olnud siiani rohkemgi, kui saaki tuleb.

Esimesed värsked kurgid korjas Imavere vallas Eistvere külas  füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsev Kuido Paimla perele juba paar nädalat tagasi, kuid esimese müügikorje tegi 21. märtsil. «Tänavused ilmad soosisid kurkide kasvu ja päikestki oli parasjagu, nii et saagikus paistab tulevat ootuspärane,» ütles ta.

Suuremad kogused lähevad Viljandi ja Tallinna poodidesse, aga värskemad kurgid on müügil Paide ja Türi poodides. «Lihtsalt sinna saab viia kolm korda nädalas, seetõttu ka väiksemates kogustes,» täpsustas Paimla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles