Eurosed korterid seisavad tühja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel aasta tagasi lootsid odava korteri ostnud inimesed, et 12 kuuga on võimalik maja korda teha, siis praegu on näha, et tegelikult võtab see siiski märksa kauem aega. Nagu piltidelt näha, pole üheksa kuuga maja väga palju ilmet muutnud.
Kui veel aasta tagasi lootsid odava korteri ostnud inimesed, et 12 kuuga on võimalik maja korda teha, siis praegu on näha, et tegelikult võtab see siiski märksa kauem aega. Nagu piltidelt näha, pole üheksa kuuga maja väga palju ilmet muutnud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aasta tagasi tulid Roosna-Alliku vallas Viisu külas müüki korterid hinnaga üks euro. Peaaegu muidu elamispinna kätte saanud inimestel oli kohustus panna sügiseks korterile uued aknad ette ja hakata iga kuu maksma ruutmeetrist 50 senti majafondi, et pangast küttesüsteemi ostuks laenu võtta.

Aasta tagasi lootsid optimistlikumad kinnisvaraomanikud, et on praeguseks juba sisse kolinud, kuid tegelikkus näeb välja sootuks teisiti.

Rohkem kui pooled aknad on seni välja vahetamata ja rahakogumine ei edene. Kaks korterit on maha müünud kohtutäiturid, sest omanikel olid võlad tasumata.

Korteriühistu juhatuse esimees Mai Lehtmets loodab, et kevadel õnnestub kiiremas korras neile korteritele, kus aknaid ees pole ja mille omanikelt majafondi raha ei laeku, leida uued omanikud.

Lehtmets teab, et osa euroga elamise ostnud inimesi on loobunud seda korrastamast seetõttu, et pered on lahku läinud või kolinud välismaale. Üks pere selgitas, et on leidnud mujal uue elupaiga ja pole seetõttu Viisus elamisest huvitatud.

Kui lihtne on korteritele uusi omanikke leida, ei osanud Lehtmets eile öelda.

Ühe korteri omanik Raigo Õispuu selgitas, et esialgu oli mõte ehitada kogu maja peale küttesüsteem, mis maksnuks umbes 50 000 eurot, aga nüüd tundub plaan kiiva kiskuvat.

Õispuu sooviks panna kogu maja maaküttele, kuid ühed naabrid eelistavad ahikütet ja teised ei anna ennast üldse näole. Seetõttu kaldub ka tema sinnapoole, et ühisest küttesüsteemist tuleb loobuda ja iga korter vaadaku ise, kuidas elamise soojaks saab. Õispuu jääb lootma, et esimese seisakuaasta järel hakkavad kevadel remondid pihta ja jõuludeks saab ta uude koju sisse kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles