Muuseumis näeb militaarajalugu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Muuseumis annab Piirikaitserügementidest loengu raamatu „Eesti piirikaitserügemendid ja politseipataljonid Narva rindel 1944. aastal“ autor Marek Nisuma.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Järvamaa Muuseumis annab Piirikaitserügementidest loengu raamatu „Eesti piirikaitserügemendid ja politseipataljonid Narva rindel 1944. aastal“ autor Marek Nisuma. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa muuseumis kõneldi täna Eesti riigikaitse ajaloost. Lähema vaatluse all oli viies piirikaitserügement. 

 Ajakeskuse Wittenstein programmijuht Tarmo Hints sõnas, et  fuajee näitus on pühendatud  70 aastat tagasi loodud viiendale piirikaitserügemendile. "Rügement moodustati Paide, Türi ja Põltsamaa meestest, kes võtsid osa ka teise maailmasõja ajal Eestis aset leidnud kaitselahingutest," täpsustas ta.

 Piirikaitserügementidest kõneles täna muuseumis raamatu „Eesti piirikaitserügemendid ja politseipataljonid Narva rindel 1944. aastal“ autor Marek Nisuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles