Järvalane pääses teadusraketile

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Truska
Egle Truska Foto: ETV

Laupäeval oli ETV kanalil Euroopa parima haridussaate tiitli pävlinud noorte teadusvõistlussaade  "Rakett 69" neljanda hooaja avasaade, kus võistlustules oli ka Peetrist pärit Egle Truska.

Truska on lõpetanud Nõo reaalgümnaasiumi kuldmedaliga ning õpib praegu Tartu Ülikoolis II kursusel keemiat. Saatesarja esimeses osas valiti välja need 15 noort, kes võistlevad edasi järgmistes saadetes.

Edasi võistlema pääses 15 noort: Jüri Lääs, Allan-Christian Puks, Aksel Part, Egle Truska, Kaspar Koolmeister, Taivo Pungas, Andres Anissimov, Kaisa Orgusaar, Jaana Lilloja, Janeli Õun, Oliver Hellaste, Thorny Valk, Kaur Karus, Mihkel Veski ja Kaisa Kuhi. Keegi neist võidab nelja kuu pärast finaalsaates kümne tuhande euro suuruse teadusstipendiumi.

18. jaanuaril kell 19.35 eetrisse minevas saates jagatakse mängijad  meeskondadeks ja nimetatakse kaptenid, kelle juhtimisel asutakse lahendama meeskonnatöö ülesandeid. Võistlejaid hindavad kohtunikud Aigar Vaigu, Mart Noorma ja Harald Lepisk.

Vaata lisaks saate kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles