Arvatav varas pani oma andmed kirja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Türi võõrastemajast tehnikat varastanud ja laamendanud pätt on arvatavasti samaks ööks ennast võõrastemajja sisse kirjutanud noormees.

Võõrastemaja pidaja Ants Mets selgitas, et ööl vastu teisipäeva ööbis seal üks mees. Kui Mets hommikul võõrastemajja läks, avastas ta, et maja eest on minema veetud tema avariiline BMW, majast on varastatud  tehnikat ning jälgede kaotamiseks tubadesse tühjaks lastud pulberkustuti. Koos asjadega oli kadunud ka öine üüriline.

Esimese asjana sammus Mets registreerimisraamatu juurde, sest vastavalt seadusele tuleb sinna kirja panna kõigi ööbinute andmed. Raamatust oli viimane leht välja rebitud.

Mets selgitas, et selle kuritöö lahendamiseks ei pea olema suur kriminalist, sest kes muu kui öömajaline tema asjadega lahkus.

Mets naeris varga rumaluse üle. Registreerimisraamatust rebis ta küll lehe oma andmetega välja, kuid et ta oli täitnud selle pastapliiatsiga, saab ilma suurema vaevata järgmiselt leheküljelt nime ja telefoninumbri ikkagi teada.

Mets kinnitas, et on andmed politseile esitanud ja jääb nüüd ootama, millal süüdlane kinni võetakse.

Ta selgitas, et tegemist oli 20aastase eesti keelt kõneleva noormehega, kes ütles, et on Väätsal hõivatud ehitustöödega. «Algul pidi ta siin ööbima ainult öö vastu esmaspäeva, kuid tuli tagasi ja ütles, et ei saanud tööd valmis ja peab veel üheks ööks jääma,» selgitas ta.

Uskumatut rumalust on Metsa meelest selles loos veelgi. Maja ees seisnud avariilisel BMWl rattad ei liikunud, kuid vargaid see ei heidutanud ja nad on lohistanud BMW minema teise autoga. «Küllap siis kusagil ligiduses oli treiler ja auto lükati selle peale,» oletas Mets.

Mets ei osanud tuua ühtegi loogilist põhjendust, miks pidid vargad Türi linnas välja valima just tema auto, millel isegi rattad ei liigu. «Dokumente autos polnud, mistõttu ei saa nad seda vanarauda viia,» lisas ta.

Varastatud BMW on 14 aastat vana ja sõitis novembris libeda teega metallist teepiirdesse.

Kuigi Türi politseijaoskond asub võõrastemaja naabruses, pole Metsa hinnangul öösiti sellest palju kasu, sest politseimaja on siis tühi.

Politseist öeldi eile, et uurimise huvides ei saa juhtumist täpsemalt rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles