Mahetoidu kohta napib teavet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjon uuris tänavu Euroopa Liidu liikmesriikide elanike arvamust mahepõllumajandusest. Ligi 45 00 vastusest selgus, et mahetoitu ostetakse peamiselt keskkonnasäästu eesmärgil. Sama oluline on soov vältida toidus geneetiliselt muundatud organisme ning mahepõllumajanduses mittelubatud ainete jääke.

Uuringust selgus ka, et korrapärased mahetoidu tarbijad eelistavad osta oma toidu mahepoest, supermarketist või otse talunikult.

Internetist ostab mahetoitu kõigest kaheksa protsenti korrapärastest ja neli protsenti juhuslikest tarbijatest. Rohkem kui kolmveerand vastanuist on valmis mahetoidu eest kõrgemat hinda maksma. Üle poole vastanutest ehk 53 protsenti peab vastuvõetavaks kuni veerandi jagu kõrgemat hinda kui tavatoidul. Küsitlusele vastanute seas on mahetooted võrdväärselt äratuntavad nii ELi mahepõllumajanduse logo kui ka siseriiklike logode järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles