Vanad gaasiballoonid muutusid defitsiidiks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukoili Paide ja Türi tankla juhataja Reena Schmidt näitab Türi tankla gaasiballoonide kappi, kus kõik nõukogudeaegsed punased balloonid on tühjad.
Lukoili Paide ja Türi tankla juhataja Reena Schmidt näitab Türi tankla gaasiballoonide kappi, kus kõik nõukogudeaegsed punased balloonid on tühjad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi seaduse järgi on täna viimane päev vahetada vana, nõukogudeaegne gaasiballoon samasuguse vastu, on tegelikult need balloonid enamikust tanklatest juba mitu päeva tagasi otsa saanud.

Lukoili Paide ja Türi tankla juhataja Reena Schmidt ütles, et punast värvi 21kilogrammised gaasiballoonid on viimane kuu olnud väga minev kaup. «Alles mõni päev tagasi tuli üks mees ja vahetas korraga kümme ballooni,» sõnas ta.

Tankla telefon on kogu aeg punane. Inimesed uurivad, kas nad saavad veel tühja nõukogudeaegse ballooni täis ballooni vastu vahetada, kuid Schmidt peab neile selgitama, et nüüdsest on pakkuda üksnes uusi, 17kiloseid balloone.

Inimesele tähendab see, et kui varem viisid tühja ballooni tanklasse ja said sealt täidetud ballooni vastu,  maksid üksnes sisu eest. Nüüd tuleb esimene kord uus balloon välja osta.

Schmidt selgitas, et kui jätta tanklasse nõukogudeaegne balloon ja võtta vastu täidetud 17kilogrammine balloon, läheb vahetus maksma 92 eurot.

Praeguse hinnakirja järgi maksab edaspidi 17kilogrammise ballooni täitmine 33 eurot. «Räägitakse, et gaasi hind lähiajal kallineb,» lisas ta.

Olerexi Paide tanklasse saabus eile pärastlõunal veel 21kilogrammiseid balloone, kuid müüja selgitusel on nõudlus nende järele suur, seetõttu kaovad nad kiiresti.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse täienduses vedelgaasi ohutuse kohta on kirjas, et vanu, punaseid gaasiballoone võib täita kuni 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles