Äpimeistrid tulevad nutikate laborist

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani NutiLabori liikmed Eva Maria Soodla (vasakul), Sken Selge, Dianne Aalde ja Marten Vaas näitasid «Teeviidal», et IT abil saab suuri asju teha ka väikses maakohas.
Järva-Jaani NutiLabori liikmed Eva Maria Soodla (vasakul), Sken Selge, Dianne Aalde ja Marten Vaas näitasid «Teeviidal», et IT abil saab suuri asju teha ka väikses maakohas. Foto: Erakogu

Telefoniäpid on kuum teema. Kui sul on nutitelefon, on seal kindlasti ka mitukümmend rakendust ehk äppi, mis lihtsustavad elu, teabe saamiseks või teenuse rakenduseks puuduta vaid ekraani.

Arvatavasti enamik neist noortest, kes tunneb huvi tehnika- ja digimaailma vastu, on vähemalt korra unistanud sellest, kuidas luua telefoniäpp, mis saavutaks tarbijate hulgas tõelise läbilöögi.

Järva-Jaani gümnaasiumi huviringis NutiLabor koos käivad noored on selles suunas samme juba astunud ning kuigi üleilmset edu veel tulnud pole, tegutsevad tulevased äppimiljonärid tasa ja targu nagu eestlastele kombeks. Küll see edu ka ükskord tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles