Türi Talunike Liit tähistas 20. sünnipäeva

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Türi piirkonna talunikud tahtsid 20 aastat tagasi Järvamaa Talunike Liidust lahku lüüa, oli maakonnaliidu ja Eesti Talupidajate Keskliidu (ETKL) vastuseis suur - põhjuseks rahanatuke, mida riik talude turgutamiseks jagas. Praegu Järvamaal maakondlikku taluliitu enam pole, kuid Türi Talunike Liit on jäänud ja tegutseb elujõulisena edasi, kuigi liidu roll on ajas tublisti muutunud.

«Eks algul olid need kasvuraskused ja oli ka see tehnika väljaajamine, ehitusmaterjalide väljaajamine. Siis tuli Saksamaalt tehnilist abi. Aga eks nüüd ole arvamuste kokkukogumine ja esitamine riigikogule või talunike keskliidule, et ühist arvamust kujundada,» ütles Takkasaare talu peremees Arvo Kuutok ERRile.

Türi piirkonna tublimate talude edulood said aastapäeva puhul raamatusse. Tunnustati tublimad taluperenaisi ja peremehi. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles