Jõuluvanad, andke endast teada

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanade konverents mullu Paides.
Jõuluvanade konverents mullu Paides. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Rohkem kui kakskümmend Eesti asendus- ja turvakodu otsivad vabatahtlikke jõuluvanasid, kes asenduskodude jõulupidudel vanemliku hoolitsuseta lastele kingitusi kätte aitaks anda.

Kõigil vabatahtlikel, kes on valmis paar tundi oma aega panustama ja kasvõi ühte oma kodukandis asuvasse asendus- ja turvakodusse jõuluvanana kinke jagama minema, palutakse hiljemalt 10. detsembriks endast teada anda e-posti aadressil info@heategevusfond.ee. Fond edastab kontakti konkreetse asenduskodu juhatajale või pereemale, kes vabatahtliku jõuluvanaga täpse kohtumisaja kokku lepib.
Järvamaal ootab jõuluvana Koeru perekodu (20. detsember).

«Üle Eesti on peremajasid, kus kingikott peagi kohal, aga pole punases kuues lahket habemikku, kes kuuse all lastelt salme küsiks ja kingid rõõmust säravatele peolistele välja jagaks,» kirjeldas SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi otsingute põhjuseid. «Seetõttu palumegi appi kõiki neid punase kuue ja valge habemega vabatahtlikke, kes tunnevad, et neis on piisavalt jõuluvana DNA-d ja kogemust.»

Viiendat aastat järjest on kogutud kokku enam kui 1000 vanemliku hoolitsuseta lapse jõulukingi soovid, et jõulukuu jooksul leida Jõulusoovide puu projektiga head inimesed, kes aitaksid need laste salasoovid täita. Tänavu on www.heategevusfond.ee/joulupuu aadressil paikneval jõulupuul enam kui 1000 lapse jõulusoovid ning lisaks asenduskodude peremajade soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles