Politsei kontrollib jalakäijaid ja jalgrattureid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurit on soovitatav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel ehk umbes 50–80 cm maapinnast. Kui kantakse ainult ühte helkurit, tuleb see kinnitada keha sõiduteepoolsele küljele. Tähtis on, et rippuv helkur jope või mantli allserva alt välja ulatuks ning oleks nähtav võimalikult mitmest küljest.
Helkurit on soovitatav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel ehk umbes 50–80 cm maapinnast. Kui kantakse ainult ühte helkurit, tuleb see kinnitada keha sõiduteepoolsele küljele. Tähtis on, et rippuv helkur jope või mantli allserva alt välja ulatuks ning oleks nähtav võimalikult mitmest küljest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei kontrollib täna kõikjal Eestis jalakäijate helkureid ja jalgratturite tulesid.

Politsei-ja Piirivalveameti liiklusbüroo komissar Riho Tänaku sõnul on kõige ohustatum liiklejate grupp asulavälistel teedel liikuvad jalakäijad ent ka linnakiirustel kokkupõrkel võivad olla väga traagilised tagajärjed. "Seetõttu tuleks ka linnas liikudes alati helkurit kanda,“ rääkis Tänak. Tema ütlust mööda täidavad ohutuse eesmärki ka jalakäijale ja jalgratturile kehtestatud liiklusreeglid, mistõttu tuleb neid alati järgida.

Seetõttu kontrollib politsei terve tänase päeva jooksul nii jalgrattatulede kui ka jalakäijahelkurite kasutamist, seda nii asulas kui ka asulavälistel teedel. Samuti kontrollib politsei jalakäijate ja jalgratturite poolset liiklusreeglite täitmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles