Sarisüütaja tabamiseks läheb tarvis inimeste abi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ega päästeamet ei kinnita, et Järvamaal tegutseb sarisüütaja, seda saab öelda üksnes siis, kui keegi on nendes tegudes süüdi mõistetud. Küll paluvad nad olla inimestel tavapärasest tähelepanelikum ja anda teada võõrastest, kes liiguvad tühjalt seisvate hoonete ümbruses.
Politsei ega päästeamet ei kinnita, et Järvamaal tegutseb sarisüütaja, seda saab öelda üksnes siis, kui keegi on nendes tegudes süüdi mõistetud. Küll paluvad nad olla inimestel tavapärasest tähelepanelikum ja anda teada võõrastest, kes liiguvad tühjalt seisvate hoonete ümbruses. Foto: Kaspar Pokk

Politsei ega päästeamet ei kinnita, et Järvamaal tegutseb sarisüütaja, seda saab öelda üksnes siis, kui üks inimene on nendes tegudes süüdi mõistetud. Küll paluvad nad olla inimestel tavapärasest tähelepanelikumad ja anda teada võõrastest inimestest, kes liiguvad tühjalt seisvate hoonete ümbruses.

Pühapäeva öösel hävis Türi-Alliku külas tules TAC Ettevõtete heinaküün, kus langes tuleroaks 120 tonni heina ja põhku. Ettevõttel oli see tänavu kaotada juba teine hoone koos suure hulga loomasöödaga.

Pühapäeva öösel kell 1.14 said päästjad teate, et Türi vallas Türi-Alliku külas põleb heinaküün.

Päästjate saabudes oli 30 korda 100 meetri suurune söödahoidla lausleekides, mistõttu ei õnnestunud päästa ei hoonet ega selles olnud 120 tonni heina ja põhku.

Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt ütles, et eile alustati juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist.

Küti ütlust mööda tundub esmajärelduste põhjal, et tegemist võis olla süütamisega, kuid praegu ei saa veel öelda, et maakonnas tegutseks sarisüütaja. «Politsei on teinud võimaliku süütaja tabamiseks palju tööd, millest ei saa avalikkusele rääkida,» lisas ta.

Kütt tunnistas, et kui kolm kuud tagasi põles mitu hoonet Paide ümbruses, varitsesid politseinikud tühjade hoonete juures süütajat, kuid seekord polnud neil õnne.

Kütt sõnas, et süütajat tabada on keeruline, mistõttu loodavad nad suurt abi lihtsatelt inimestelt. «Kui näete kedagi võõrast tühjade hoonete juures luusimas, siis andke sellest kohalikule politseinikule teada. Kui seal on ka mõni sõiduk, siis kindlasti kirjutage üles selle numbrimärk,» soovitas ta.

Kinnisvaraomanikele tegi Kütt ettepaneku sulgeda tühjalt seisvate hoonete aknad ja uksed nii, et võõrad ei pääseks sisse.

Päästeameti Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärner ütles, et kui hoone põleb maani maha, on sageli raske hiljem kindlaks teha, millest kahjutuli alguse sai.

Et viimasel ajal on maha põlenud just tühjalt seisnud hooneid, palus ka Kärner olla inimestel tavapärasest tähelepanelikum.

TAC Ettevõtete juhataja Olev Aavik oli eile ametis sellega, et leida loomadele sööta, millega neid üle talve pidada. «Silo meil jätkub, kuid heina on vaja kindlasti juurde osta,» lisas ta.

Kuigi Aaviku firmal on tänavu tuleroaks langenud kaks hoonet, ei usu ta siiski, et süütaja on tahtnud just tema hooneid ja loomasööta hävitada.

TAC Ettevõtete vara on kindlustatud, kuid Aavik tunnistas, et eelmise hoone saatuse suhtes pole ta kindlustajatega veel üksmeelele jõudnud.

Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld ütles, et kolm kuud tagasi aset leidnud põlengute ajal palkasid nad  turvafirma, kelle inimesed öösiti ringi liikusid. «See on väga kulukas. Nädal aega patrullimist läks maksma üle 10 000 euro,» sõnas ta.

Muld ütles, et nüüd, kui läheduses on jälle üks küün põlema pandud, peavad nad kiiresti otsustama, kas mitte jälle turvateenust tellida.

Tulekahjud

Augusti lõpus põles kolmel järjestikusel öösel Järvamaal maha neli hoonet: mahajäetud maja Paides, hoone Paide vallas Tarbjal, Väätsa vallas Röa külas leegitses heinaküün ja Türi vallas Pala külas põles maha laut koos loomasöödaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles