Järvamaalt pärit kirjamees saab oma meenemedali

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.H.Tammsaare
A.H.Tammsaare Foto: AFP / Scanpix

Eesti Mündiäri koostöös Konstantin Pätsi Muuseumiga annab välja uue ajaloolise medalite sarja "Eesti tuntud inimesed" ning teiste Eesti ajaloo suurkujude hulgas jäädvustatakse medalile ka Järvamaalt pärit kirjanik Anton Hansen Tammsaare.

Esmaspäeval välja antud sarja esimene medal "Konstantin Päts 1874-1956" on kaetud puhta 24-karaadise kullaga ja see on vermitud Suurbritannias. "Igalt müüdud Pätsile pühendatud medalilt annetab Eesti Mündiäri kümme protsenti Eesti esimese presidendi mälestussamba rajamiseks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks aastal 2018," ütles Eesti Mündiäri juhataja Sigrid Varemäe.

Medalite kogus on limiteeritud,neid müüakse kokku 7500 eksemplari.

Eesti ajaloo suurkujudest on Konstantin Pätsi kõrval medalitel jäädvustatud veel Carl Robert Jakobson, Anton Hansen Tammsaare, Lydia Koidula, Gustav Ernesaks, Jakob Hurt, Friedrich Reinhold Kreutzwald, Johan Laidoner ja Johann Voldemar Jannsen. Kollektsiooni tegelaste valiku, mis hõlmab Eesti ajaloo suurkujud, on teinud ajaloolane Küllo Arjakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles