Rongivagunist saab kinosaal

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino
Kino Foto: Priit Mürk.

Edelaraudtee rongides näeb Priit Pärna animafestivali raames 21. oktoobrist kuni 3. novembrini alaprogrammi „Rongianimatsioon“. Filmid linastuvad Edelaraudtee Tallinna-Viljandi ja Tallinna-Tartu kiirrongide ning Go Raili Tallinna-Peterburi liinil kurseeriva rongi I klassi vagunites.

Festivali peakorraldaja ja idee autori Indrek Jurtšenko sõnul on see teadaolevalt esimene kord kogu maailmas, kui animafestivali raames filme rongides näidatakse.

Tavatuid kohti filmide näitamiseks kohtab festivali raames veelgi, näiteks teine alaprogramm “Militaaranimatsioon” viib animatsiooni kinosaalidest välja Eesti Kaitseväe väljaõppekeskuste territooriumitele.

Priit Pärna animafestivali kavas on 7 erinevat programmi kokku 52 animatsiooniga. Linastuvad programmid Eesti joonisfilmi 20. sajandi animatsioonidega, Soome filmitudengite töödega ja loomulikult Priit Pärna valituid teostega. Festivalil saab osaleda ka lastele ja noortele mõeldud töötubades.

Priit Pärna animafilmifestival kestab Tapal 14. oktoobrist kuni 3. novembrini.

Lähem teave ja programm: www.tapa.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles