Toomas Edur valis Paides tantsijaid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna allkirjastasid Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur ja Paide linnapea Kersti Sarapuu Paide raekojas lepingu etenduse «Dance by Pärt» andmiseks Pärdi pidunädalatel septembris.

Pärastlõunal kohtusid koreograafid Toomas Edur ja Marina Kesler Paide spordihallis kohalike noorte tantsijatega, et nende hulgast leida võimalikke kandidaate, kes pääsevad esinema.

Maailma ühe hinnatuma helilooja ja Eesti nüüdismuusika suurima mõjutaja Arvo Pärdi 75. sünnipäeva puhul korraldab Paide linn koos kultuuriministeeriumi, rahvusooperi Estonia, Eesti Kontserdi, ERSO, Rakvere linna ja ERRiga 17. augustist 17. septembrini kestva festivali.

Festivali üks suursündmusi on 17. septembril Paide kultuurikeskuses etenduv Pärdile pühendatud «Dance by Pärt», mille koreograafid-lavastajad on Toomas Edur, Marina Kesler ja Oksana Titova. Ettekandele tulevad Pärdi muusikale loodud tantsuseaded ja Marina Kesleri tantsulugu «Othello». Laval on Eesti Rahvusballeti solistid ja Paide noortantsijad.

«Paide noorte kaasamine on loomulik ja vajalik, on ju Pärdi pidunädalate üks eesmärk kaasata lapsi ja noori ning tutvustada neile Arvo Pärdi muusikat,» ütles Toomas Edur. «Läbi tantsu on see kindlasti kõige mõjusam.»

Ettetantsimises osales üle 30 noore Paide võimlemiskoolist ja Hotspordi võimlemiskoolist, lavastuse saab neist kaasa lüüa kümmekond.

Lõplikku valikut ülevaatajad praegu ei teinud, lavastaja-koreograaf Marina Kesler lausus, et kõik selgub augustis.
Kuu aega vältavate Pärdi pidunädalate ettevõtmised leiavad aset Pärdi sünnilinnas Paides, nooruspõlvelinnas Rakveres ja õpingutelinnas Tallinnas.
Festivali kunstiline juht on Tõnu Kaljuste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles