Direktorid lahkuvad koolidest

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmise aasta kevadel lasi Türi majandusgümnaasiumi direktorina abituriente eksamiruumi Aivar Paas, siis tänavu seisab uksel keegi teine, kuna Paas paneb ameti maha.
Kui eelmise aasta kevadel lasi Türi majandusgümnaasiumi direktorina abituriente eksamiruumi Aivar Paas, siis tänavu seisab uksel keegi teine, kuna Paas paneb ameti maha. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel nädalal esitas lahkumisavalduse Türi majandusgümnaasiumi direktor Aivar Paas, eelmise aasta lõpus tegi seda Albu põhikooli  direktor Ervin Laanvee, kes pühenduvad nüüd ettevõtlusele.

Türi majandusgümnaasiumi direktor Aivar Paas lahkub ametist kahe nädala pärast. «Tuli pakkumine ja pärast pikka kaalumist otsustasin, et lähen,» lausus ta.
Paas suundub tagasi mööblitööstusse, kus ta töötas ka enne koolijuhiks tulekut. Pakkumise tegi talle Leedu ja Taani päritolu firma, mis hakkab laienema. «Põhimõtteliselt hakkan ettevõtte Eesti-poolseks juhiks,» lisas ta.

Põhjustest, miks ta pärast rohkem kui kaht aastat direktorina eelistab ikkagi ettevõtlust, ei tahtnud Paas palju rääkida.
Paas sõnas, et vallavalitsuse kohta ei ütle ta ühtegi halba sõna, sest saab aru, et on raske aeg, kuid kõiki otsuseid ta päriselt siiski ei mõista.

Paas lubas enda kohta öelda, et ta andis alla. «Ma pole peaga vastu seina jooksev tüüp, arukas inimene lihtsalt ei tee seda  mitu korda järjest ning veel ühe ja sama seina vastu,» ütles ta.

Eelmise aasta lõpul lahkus ametist ka Albu põhikooli direktor Ervin Laanvee, kes kirjutas avalduse oma katseaja lõppedes.
Laanvee selgitust mööda oli põhjus asjaolus, et ta ei suutnud oma teiste tegemiste kõrval küllalt koolitööle pühenduda. «Et tegelen väga paljude projektidega, sealhulgas eriprojektidega, siis ühel hetkel ei käinud mul enam jaks üle,» lausus ta. «Mul on eelkool, veel üks koolitusfirma Tallinnas,  palju tellimusi ja ma ei suutnud enam mitme koha vahet käia.»

Direktorita on ka Päinurme internaatkool, mille eelmisel juhil Kulno Kleinil lõppes tööleping detsembri lõpus. Haridus- ja teadusministeeriumi personalitalitus on dokumendivooru põhjal valinud välja neli kandidaati. Intervjuud on järgmise nädala kolmapäeval, pärast seda selgub, kes saab internaatkooli direktori koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles