Kaitsesüstida laskis end üle tuhande järvalase

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vaktsiini tootmine.
Seagripi vaktsiini tootmine. Foto: SCANPIX

Uue gripi vastu on end vähemalt korra lasknud vaktsineerida ligi 26 000 inimest, möödunud nädalal lisandus 4303 vaktsineeritut.


Terviseameti Järvamaa esinduse spetsialist Maie Laos lausus, et Järvamaal on vaktsineeritud 1066 inimest ja kasutatud 1368 doosi. Ta selgitas, et numbrite erinevus tuleneb sellest, et ühe vaktsiini puhul on vaja inimesel saada kaks doosi.

Kaitsesüstimine algas maakonnas läinud aasta detsembri keskpaigas.
Laos märkis, et kõige rohkem on vaktsineeritute seas 18-64aastaseid kroonilisi haigeid (284), kuid lapsi on kaitsesüstitute seas suhteliselt vähe. Näiteks esimese doosi on saanud 49 kuue kuu kuni kahe aasta vanust last. «Teise doosi järel on käinud neist pooled,» lisas ta.

Laos ütles, et üsna palju huvi on kaitsesüstimise vastu tundnud inimesed, kes ei kuulu riskirühma. Näiteks on vaktsineeritud 124 üle 65aastast inimest.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri teada on end Eestis vähemalt ühe korra vaktsineerinud 25 785 inimest, kuid 5358 inimest on lasknud end süstida ka teist korda ning kokku on vaktsineerimisi tehtud üle 31 000. Piirkondadest on kõige rohkem vaktsineerituid Tallinnas ja Harjumaal (6550) ning Tartus ja Tartumaal (5410). (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles