Edelaraudtee ähvardab rongiliikluse seisata

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Edelaraudtee advokaadid ähvardavad, et kui kohus jätab jõusse riigihangete vaidlustuskomisjoni (VAKO) otsuse, et veoleping Elektriraudteega on tühine, siis seiskub uuel aastal kogu liiklus.

Reisirongiliikluse seiskamise võti peitub selles, et majandusministeerium sõlmis riigifirmaga Elektriraudtee veolepingu, millega see peaks uuest aastast korraldama liiklust terves Eestis, kirjutab Postimees.

Kuna riik on ka Edelaraudteega lepingu üles öelnud, siis ei liiguks uuel aastal ükski reisirong kogu riigis. Bussifirmade omanike Hugo Osula või Arvo Sarapuu meelest oleks see ju suurepärane plaan, sest ühest külast teise või ühest linnast teise peaks rahvas ikka sõitma. Samas majandusministeeriumil tuleks ikkagi maksta uute rongide renti, mis on ligi 10 miljonit eurot aastas. Pealegi pole kuhugi kadunud Edelaraudtee advokaatide nõue, et lepingu ennetähtaegne lõpetamine tähendab firmale umbes viie miljoni euro suurust kahju.

Halduskohtul tuleb VAKO otsuse edasikaebus lahendada 45 päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles