Ettevõtted korjavad poistele raviraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli Eesti firmat kutsub annetajaid lastekaitsepäeval, 1. juunil toetama raskeid haigusi põdevaid 8aastast Randot ja 15aastast Aravetel elavat Mihklit, et tagada neile eluks hädavajalik ravi.

Neeruhaigust põdeva Rando ema Jana Tuvik ütles, et ettevõtete soov last aidata tuli talle hea üllatusena. Pere ainuke laps Rando haigestus 2001. aastal luupusehaigusse ja teda võib päästa vaid neerusiirdamine.

Enne siirdamist on Randol vaja läbi teha spetsiaalne ravikuur ülitugeva ravimiga, milleks kulub aastas üle 30 000 krooni. Riik seda ei hüvita.

Lisaks Randole soovivad Kunda Nordic Cement, Kontek Int, HC Betoon ja Peri AS koguda toetust 15aastase liigesehaige Mihkli abistamiseks.

Järva Teataja kirjutas Mihkel Kabralist jüripäeval. Reuma sai Mihkel kahe ja poole aastaselt. Mihkel kirjeldab oma haigust: «Näpud ei lähe sirgeks. Kõik liigesed oleks nagu kanged, need ei paindu ega liigu hästi. Eriti talvel.» Ka ütleb Mihkel, et õppida on tähtis, sest invaliidina ei saa ta füüsilist tööd teha, vaid peab oma mõistust ja mõtteid rakendama. Mihkel teadis juba öelda, et tahab saada IT–spetsialistiks, sest talle meeldib arvutitega tegeleda.

Iga kuu tagant süstitakse talle Tartu Ülikooli lastekliinikumis Remecade–nimelist ravimit, üks süst maksab 10 000 krooni. Raha süstide tarvis kogunes samuti annetustega, kuid raviaja lõpuni sellest ei jätku.

Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juhataja Merike Kaunissaar ütles, et kui Aravetelt pärit Mihkel ravi ei saa, võib ta liigeste moondumise ja tugeva luuhõrenemise tõttu eluks ajaks voodihaigeks jääda.

«Kui ettevõtted pöördusid meie poole laste aitamise sooviga, nägime selles võimalust ka Mihklile, kes vajab enne puusaproteesi paigaldamist kaheaastast ravikuuri,» ütles Kaunissaar.

Mihkli raviks kulub aastas 120 000 krooni ja ka tema ravim ei kuulu kompenseerimisele.

Kampaania üks algataja Raivo Vesiaid ütles, et ettevõtted on võtnud nõuks poisse aidata, sest ükski laps ei tohiks jääda abita põhjusel, et raha napib.

Raviraha kogumiseks korraldavad ettevõtted oksjoni, kus läheb müüki kunstnik Marju Vaheri kavandi alusel ja aktsiooni algatanud firmade toel valminud betoonskulptuur «Võti». Eesmärk on koguda vähemalt 200 000 krooni.

Heategevusoksjon on lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 16 Harjumaal Saku vallas Peri ASi kontoris Valdmäe 8. (JT)

TEAVE

Lapsi saab aidata veel, kui kanda raha annetusena Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi arvelduskontodele: Hansapangas 221015828742, SEB Eesti Ühispangas, 10220014910011, Sampo pangas 334408530000, Nordea pangas 17000285384. Ülekande selgituse reale tuleb kirjutada märksõna «Võti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles