Uue gripi vastu lasi end kaitsesüstida 294 järvalast

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vaktsiini tootmine.
Seagripi vaktsiini tootmine. Foto: SCANPIX

Tervisekaitseinspektsiooni Järvamaa osakonna spetsialist Maie Laos sõnas, et 23. detsembri andmetel on Järvamaal kaitsesüstitud 294 inimest. «Vaktsiini hakkasime jagama 16. detsembril,» lisas ta.

Detsembri keskpaigas saadeti maakonda 1600 doosi.
Laos märkis, et kaitsesüsti on saanud 29 kuue kuni 24 kuu vanust last, 29 kroonilist haigust põdevat 2-9aastast last, 22 kroonilist haigust põdevat 10-17aastast last. 18-64aastaseid kroonilisi haigusi põdevaid inimesi on kaitsesüstitud 119 juhul.

Vaktsiini on saanud ka 24 naist, kes on rasedad või sünnitanud viimase kuue kuu jooksul.
Tervishoiutöötajaid on lasknud end kaitsesüstida 51. «Lisaks veel mõni hoolekandeasutuse töötaja ja paar apteekrit,» lisas Laos.
Laos märkis veel, et 11 inimest, kes ei kuulu riskirühma, on tundnud huvi vaktsiini vastu.

Laose meelest seisab aktiivsem kaitsesüstimise aeg veel ees. «Kuus tervishoiuteenuse osutajat pole veel üldse sellega alustanud,» märkis ta.
Uus kogus vaktsiini jõudis Eestisse eelmisel reedel. «Viimane info on, et täna peaks see jõudma maakonda,» ütles Laos. Järvamaa saab veel 2500 doosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles