Laste dokumentide kehtivusaega tasub kontollida

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Uue kooliaasta algusega seoses soovitab Politsei- ja Piirivalveameti kodakondsus- ja migratsioonibüroo Paide teenindus lastevanematel üle vaadata laste dokumentide kehtivusajad.

"Uus kooliaasta toob kaasa ühiseid kooliekskursioone ning oleks kahju, kui soovitud sõit klassiga jääks tegemata põhjusel, et lapsel ei ole kehtivat dokumenti," ütles Politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsioonibüroo Paide teeninduse peaspetsialist Helgi Lutschan.

Sügiseseks koolivaheajaks või jõulupuhkuseks puhkusereise planeerivatel vanematel soovitab Lutschan kindlasti jälgida, et lapse dokument kehtiks veel kuus kuud peale reisi lõppu.

"Igapäevasteks toimetusteks vajalik ID-kaart tuleks välja vahetada soovitavalt kuu-poolteist enne kehtivuse lõppu, kuid taotluse võib esitada ka veelgi varem. Uue dokumendi tegemisel võtab selle kättesaamine aega 30 päeva," täpsustas peaspetsialist.

ID-kaart on kohustuslik alates 15aastastele ja seda saab noor ka ise taotleda. Alla 15aastaste eest saavad dokumenti taotleda lapsevanemad. ID-kaarti saab taotleda nii tavaposti kui ka e-posti teel.

Taotlemiseks vajaliku üksikasjaliku juhendi leiab internetist politsei koduleheküljelt. Kellel interneti kasutamise võimalus puudub või soovib siiski dokumenditaotluse koostamisel meie teenindajate abi, on kõige lihtsam pöörduda kodakondsus- ja migratsioonibüroo Paide teenindusse Suur–Aia tänaval.

Teenindus ootab dokumenditaotlejaid igal tööpäeval, väljaarvatud iga kuu viimasel reedel. Siis on teenindus suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles