Järva-Jaani gümnasistid mängisid valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani gümnaasiumis korraldati eile valla volikogu valimiste simulatsioonimängu. Terve koolipere sai kuue moodustatud valimisliidu kandidaatide seast hääletada endale enim meeldinu poolt.
Järva-Jaani gümnaasiumis korraldati eile valla volikogu valimiste simulatsioonimängu. Terve koolipere sai kuue moodustatud valimisliidu kandidaatide seast hääletada endale enim meeldinu poolt. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Eile oli Järva-Jaani gümnaasiumis ebatavaline päev, tundide asemel oli koolipere haaratud hoopis vallavolikogu valimiste simulatsioonimängust.

Järva-Jaani gümnaasiumi ajalooõpetaja Priit Dievese ütlust mööda oli tegu hea ja huvitava mänguga, mis paneb õpilasi mõistma, kuidas poliitika ja valimised käivad.

Simulatsioonimäng algas juba kell kaheksa, mil moodustati kuus valimisliitu. «Iga liit sai endale juhendajaks kohaliku poliitiku, kes jagas õpilastega oma kogemusi kohalike omavalitsustega,» selgitas Dieves. «Seejärel pidi iga liit mõtlema omale nime ja kampaania. Oli ka avalik väitlus, kus liidud said oma vaateid ja arvamusi avaldada ning ülejäänud neile küsimusi esitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles