Kuulsuse kuusik vajab istutajaid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusk
Kuusk Foto: .

Tähistamaks vastupanuvõitluse päeva ja Eesti sõjaväeüksuste viimast organiseeritud vastupanu Mandri-Eestis, toimuvad 22. septembril algusega kell 10 Järvamaal Roosna külas metsaistutustalgud.

Toomas Lemmingu algatusel ja 20.Eesti Relvagrenaderide Diviisi Veteranide Ühenduse toel pannakse alus Eesti vabaduse eest võidelnud Eesti meeste mälestuseks rajatavale Kuulsuse kuusikule, millele hiljem lisandub 22.septembril 1944.a. toimunut tähistav mälestuskivi.

Toomas Lemming põhjendab kuusiku istutamise mõtet sealkandis toimunud sündmustega. "Kuna Roosna küla lähedal metsades lõppes pataljoni Narva lahingutee ja siinkandis toimus viimane Eesti sõjaväeüksuste organiseeritud vastupanu Punaarmeele ning lageraiealal on säilinud 22. septembril 1944. aastal Punaarmee lennukitelt visatud pommidest jäänud 26 pommiauku, tekkis mõte seostada tulevane kuusik Eesti meeste vastupanuga Punaarmeele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles