Türi ja Kirna vahel kulgeb Eesti tasaseim teelõik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne teelõigu vastuvõtmist juhtis Türi vallavalitsuse majandus- ja planeeringuosakonna juhataja Urmas Kupp (ees vasakul) järelevalvet teostava Margus Aroni (ees keskel) ja ehitusettevõtte juhatuse liikme Jaanus Taro (ees paremal) tähelepanu mõnele pisipuudusele.
Enne teelõigu vastuvõtmist juhtis Türi vallavalitsuse majandus- ja planeeringuosakonna juhataja Urmas Kupp (ees vasakul) järelevalvet teostava Margus Aroni (ees keskel) ja ehitusettevõtte juhatuse liikme Jaanus Taro (ees paremal) tähelepanu mõnele pisipuudusele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile võttis maanteeamet vastu Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee 4,6 kilomeetri pikkuse Türi ja Kirna vahelise uuendatud teelõigu, mis statistika järgi on Eestis tasaseim.

Kaheksa kuud kestnud tööde käigus sai Türi ja Kirna vaheline teelõik kaks õgvendust, sirgem ja ohutum on nüüd Türi-Alliku S-kurv ja ka sellest 900 meetrit Türi poole jääv laugem kurv. Ehitustööde hulgas korrastati teeäärne maa-ala, ehitati 434 jooksva meetri pikkuses truupe, rajati  uusi kraave, uuendati sõidutee muldkeha ning rajati sellele 4,6 kilomeetri ulatuses uus kolmekordne asfaltbetoonkatend.

Türi linna piirilt algav valgustatud kergliiklustee pikenes üle kolme kilomeetri kuni Kirna–Poaka ristini, tänavavalgustust sai juurde ka varasem kergliiklusteelõik.
Valgustuse lubas Türi vallavalitsuse majandus- ja planeeringuosakonna juhataja Urmas Kupp sisse lülitada lähipäevil, selleks on tarvis ära oodata kasutusluba, mille väljastab maanteeamet.

Teetöid teinud Nordecon Infra juhatuse liikme Jaanus Taro hinnangul peaks uus teelõik pakkuma turvalist sõidunaudingut. «Viimaste aastate tee-ehitusobjekte võrreldes saame oma mõõtmistulemuste andmetele tuginedes öelda, et see teelõik on üks tasasemaid, kui isegi mitte kõige tasasem teelõik Eestis,» selgitas ta.

TEAVE
Türi ja Kirna vahelise 4,6kilomeetrise teelõigu remonditööd läksid maksma 30,7 mln krooni. Töid rahastas täies mahus Euroopa Liidu regionaalarengu fond.
Töö tellis Põhja regionaalne maanteeamet, projekteeris  A. Urmi Inseneribüroo OÜ ja ehitas Nordecon  Infra AS. Omanikujärelevalvet tegi Teehoiu Ekspert OÜ.
Objekti esimene järk, see on 3,2kilomeetine lõik Kirna ja Reopalu vahel, remonditi möödunud aastal. Eile vastu võetud 4,6km pikkune teelõik Türi ja Kirna vahel on objekti teine järk. 
Kolmas järk on 1,2 kilomeetri pikkuse Kirna asula teelõigu uuendus, selle ehitamise aeg sõltub maaküsimuse lahendamisest.
Neljas järk on Reopalu ristmiku ehitus aastatel 2010-2011.

Allikas: maanteeamet 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles