Kodutütar varjutas kaitseministrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo reaalgümnaasiumi õpilane Külli Varblane pääses kaitseminister Jaak Aaviksoo tööpäeva varjutama seetõttu, et tunneb uhkust Eesti riigi ja kodutütreks olemise üle ning väärtustab riigi kaitsetahet.
Nõo reaalgümnaasiumi õpilane Külli Varblane pääses kaitseminister Jaak Aaviksoo tööpäeva varjutama seetõttu, et tunneb uhkust Eesti riigi ja kodutütreks olemise üle ning väärtustab riigi kaitsetahet. Foto: Erakogu

Neli Järvamaa noort suutis konkursi «Töövarjupäeva kroon» korraldajatele kirjutada nii muljetavaldava motivatsioonikirja, et võitsid tihedas konkurentsis võimaluse varjutada oma väljavalitud prominente.

Nõo reaalgümnaasiumi X klassis õppiv Külli Varblane oli kaitseminister Jaak Aaviksoo töövari.

Soovi jälgida just kaitseministri tööd põhjendas Külli sellega, et on olnud aastaid Järva malevas kodutütar, tema vend on teist korda missioonil  Afganistanis ja kui kaitseministri varjuks eeldataks loogiliselt poissi,  on tema seda kohta väärt kas või seepärast, et on tüdruk.
Tööpäev kaitseministeeriumis Küllit millegagi ei üllatanud. «Oli nii, nagu arvasin: koosolekult koosolekule, aga väga huvitav oli,» sõnas ta.

Külli rõõmustas ka selle üle, et viibis valitsuse istungil Stenbocki majas, siiani polnud ta oma sõbrannadest ainsana selles hoones käinud.

Huvitava ameti sobivust kompas ka Koeru keskkooli abiturient Erik Perlin. Ta oli töövari Järvamaalt pärit teadlasele Leo Mõtusele, kes on praegu Eesti Teaduste Akadeemia peasekretär ja Tallinna tehnikaülikooli reaalajasüsteemide professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles