Elu meesteta külas

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanim Soomest isa koju ootav Kahala küla laps on 13aastane ja noorim neljakuune tüdrukutirts, kokku ootab seitsmes peres isa koju 16 last.
Vanim Soomest isa koju ootav Kahala küla laps on 13aastane ja noorim neljakuune tüdrukutirts, kokku ootab seitsmes peres isa koju 16 last. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas asuva Kahala küla naised saadavad oma mehed tööle Soome. Selles poleks midagi imelikku, sest kust külast välismaale tööle ei käidaks, kuid Kahalas palju rohkem töövõimelisi mehi polegi.

Ühismajandite ajal asusid Kahalas lüpsilaudad ja sigalad, töölisi toodi sinna Ukrainast ja mujalt Venemaalt, neile ehitati korrusmaju.

Uue Eesti tulekuga lahkusid võõrkeelsed ja lõppes tootmine. Nüüd pole meestele ühtegi töökohta, ja pole ka imestada, et argipäeviti ei kohta seal mehi, kes tööd teha tahaksid või suudaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles