Volikogudesse soovib pääseda 722 järvalast

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatlik erakond lisas poliitikale vaatemängulisust, kui viis kandideerijate nimekirja Paide raekotta õhupallidega kanistatud jalgratastega.
Sotsiaaldemokraatlik erakond lisas poliitikale vaatemängulisust, kui viis kandideerijate nimekirja Paide raekotta õhupallidega kanistatud jalgratastega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maakonna valimiskomisjonide esimehed tunnevad heameelt, et sel korral on kandideerijate hulgas rohkem noori, näiteks Koigi volikokku soovib pääseda 20aastane noormees.

Noorte soovi üle kohalikus elus kaasa rääkida rõõmustavad ka neli suuremat erakonda, kes esitasid oma nimekirjad teisipäeva õhtuks. «Peab olema nii noori, keskealisi kui ka vanemaid, see tagab järjepidevuse,» ütles IRLi piirkonna juht Kaido Ivask.

Kandidaatide koguarv on nelja aasta tagusega võrreldes siiski oluliselt väiksem – 2009. aastal avaldas 803 järvalast soovi kohaliku elu üle otsustamisel kaasa rääkida. Vähemaks on jäänud valimisliite, kuid üksikkandidaatide arv on jõudnud kaheksani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles