Leibur otsib taas parimat koduleiba

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ilse Metsamaa

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutas taas välja konkursi parima kodus küpsetatud rukkileiva otsimiseks. Koduleiva retsepte saab võistlusele esitada oktoobri lõpuni. Parima leiva võtab Leibur tootmisesse ning toode täiendab uuel aastal poelettide sortimenti üle Eesti.

Omaloominguline rukkileiva retsept tuleb koos fotoga saata Toidutare portaali kaudu aadressil toidutare.ee/leivategu2013, Oma Maitse toimetusele e-posti aadressil omamaitse@kirjastus.ee või postiaadressile Niine 11, 10414 Tallinn. Retseptide saatmise viimane päev on 31. oktoober. Retseptis kasutatud jahudest peab vähemalt 70% olema rukkijahusid ning retsept ei tohi sisaldada tugevaid allergeene nagu muna, piim, soja, mesi ja pähklid. Professionaalidest koosnev žürii valib oktoobri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse novembris finaalvõistlusele.
Eelmisel aastal esmakordselt korraldatud konkursi finaali pääses ka türilane Karin Adelbert, kes küpsetas ürdileiva.

Seitsme finalisti seast valisid hindajad parimaks rukkileiva, mille küpsetas Põltsamaal elav Triin Kuus. Triinu rukkileiva nime all jõudis toode ka poelettidele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles