Nukukunstnik kutsub mõttega mängima

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Resa Tiitsmaa.
Resa Tiitsmaa. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi elav Resa Tiitsmaa tähistab näitusega "Mängime!" Pärnu uue kunsti muuseumis oma 20 aastat nukukunstnikuna, kirjutab Pärnu Postimees.
Muinasjutulised värvikad tegelased, kes täis mängulusti, põnevaid detaile ja huvitavaid emotsioone, on mõeldud vaatamiseks igas eas publikule, sest kunstniku ütlust mööda armastavad mängida – silmade ja mõttega – täiskasvanudki.
Tiitsmaa on isikunäitustega esinenud alates 1994. aastast ja tema valmistatud nukke on paljudes erakogudes nii Eestis kui kaugemal.

Iseõppinud meister

Tiitsmaa alustas loometeed ajal, kui Eestis nukukunsti sellisel kujul veel polnud. Erialalt hoopis ürituste korraldamist õppinud naine võttis lihtsalt kätte ja hakkas omapäraseid tegelasi õmblema.
Tollal Tallinnas nukupoodi ja Hilpharaka kauplust pidanud Signe Kivi julgustas algajat kunstnikku ning soovitas tal teha mitte “mängimise” nukke, nagu tollal enamasti tehti, vaid pigem dekoratiivseid tegelasi. Nii sündisid iseõppijast kunstniku käe all algul kiisud ja maasikad, hiljem sitikad, loomad ja nukud. Nukke tuli sellise hooga, et peagi sündis esimene näitus ja paljud järgmisedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles