Hinnang: Mõtlematu tegu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu-ja olmejäätmed maanteel.
Toidu-ja olmejäätmed maanteel. Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Pürgistamine iseenesest on juba taunitav tegu, kuid kui heita autost prügi otse maanteele, võib see tekitada ka liiklusohtliku olukorra.

Eile õhtul, kella 18 ja 20.30 vahel oli keegi visanud Mäeküla-Koeru Kapu maantee 11. kilomeetril suunaga Koeru poole autost välja kotitäie sorteerimata prügi. Arvestades koti asukohta teel, ei vaevutud autotki peatama. Hämardudes võis jääda mulje, et tegemist on hukkunud metsloomaga - asus kott ja suurem osa prügist ju autode sõidutrajektooril.

Kohalikud teavad, et selle koha lähistelt käivad sageli üle tee metskitsed, samuti väiksemad loomad nagu jänesed ja rebased. Kuna prügi hulgas on ka toidujäätmeid (vahvel, munakoored, leivatükid), võib see teele meelitada ka metsloomi. Hämaruses maanteele toitu sööma tulnud metsloomad võivad aga põhjustada liiklusohtliku olukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles