Järva-Jaani vabatahtlikele kingiti vetelpäästemaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani vabatahtlikud vetelpäästjad saavad reedest saati oma uues majas rannavalvele keskenduda.
Järva-Jaani vabatahtlikud vetelpäästjad saavad reedest saati oma uues majas rannavalvele keskenduda. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Reedel jõudis Järva-Jaani järve äärde erk vetelpäästemaja. Päästeameti abiga saadud maja aitab aleviku vabatahtlikel vetelpäästjatel suvel paremini turvalisust tagada.

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar selgitas, et nad said vetelpäästemaja kingituseks. Nafta Films OÜ tegevprodutsent Liis Orava andmetel tegid nad Vääna-Jõesuus päästeametile veeohutuse teemal õppefilmi, kui tekkis idee rekvisiidiks ehitatud vetelpäästemaja ära kinkida. «Raitwoodi, Sadolini ja Näpi saeveski Stora Enso abiga õnnestus meil ehitada nii kvaliteetne maja, et seda lammutada ei tulnud mõttessegi,» ütles Orav. Tema ütlust mööda pole tavaliselt filmi otstarbeks ehitatud rekvisiidid pooltki nii korralikult valmistatud kui kingituseks läinud hoone.

Arto Saar, kes organiseerib Järva-Jaani vabatahtlike vetelpäästjate tegevust, ütles, et talle pakkus hoonet Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner. Saare ütlust mööda filmiti Vääna-Jõesuus õppefilmi kolmapäeval ja juba reedeks oli maja Järva-Jaani jõe äärde püsti pandud. «Kõik käis väga kiiresti,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles