Talud kutsuvad taas külla

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Teisel avatud talude päeval võtavad mitmed talud külalisi vastu kamba peale ja sooviga teelisi ikka kauem enda juures hoida.

Lõuna-Järvamaa koostöökogu õppereisist Ahvenamaale talupäevadele eelmisel aastal alguse saanud avatud talude päev leiab aset ka tänavu ja koostöökogu tegevjuhi Ülle Leesmaa kinnitusel teevad nemad küll kõik selleks, et juulikuisest sündmusest saaks pikaajaline tava. Selliselt annab alust mõelda nii ettevõtmisele saadud suur tunnustus kui ka talupäevast osavõtjate innukus. «Kui esimesel aastal osalesid avatud talude päeval peamiselt Ahvenamaal toimunut oma silmaga näinud, siis tänavu on neile lisandunud uusigi,» sõnas ta.

Järvamaal peetakse avatud talude päevi koostöös Järva arengu partneritega ja selle tegevjuht Silva Anspal lisas, et tänavu on küllakutsujad ka varmamad tegevusi pakkuma. «Esimesel aastal paljud veel kompisid pinda, olid arakesed, tänavu lubatakse külastajatel hoopis julgemalt oma igapäevatoimetustes osaleda. Nii saab sõita traktori ja ATVga, muru niita, marju noppida, lõnga värvida ja palju muud,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles