Päästeamet: tuletõrje kutsumisega jäädi hiljaks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merili Nikkolo/ Järva Teataja

Päästeamet sai teate põlengust Paides Pikal tänaval 18.38. Sel hetkel olid leegid juba maja katusest väljas. 

Päästeameti Lääne Päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets nentis, et ilmselgelt jäädi tuletõrjujate kutsumisega hiljaks. Ta ei soovinud oletada, kas elanikud püüdsid põlengut ise kustutada või lihtsalt märkasid tulekahju puhkemist liiga hilja. 

Kommenteerides sündmuspaigale elektriku kutsumist, ütles Saaremets, et see on tavapärane. Küll aga vajas elektriku sekkumist maas särisenud kõrgepingeliin. "Kustutustöid see ei seganud, kuid ohutuse mõttes oli vaja alajaamast vool välja lülitada," täpsustas Saaremets. 

Põlengus hävis 25x5 meetri suuruse mansardkorrusega puitmaja pooleldi välja ehitatud teine korrus ja katus täielikult. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku esimesele korrusele. Sealsed korterid said veekahjustusi. 

Päästjaid said põlengu kontrolli alla 19.11. Praegu käivad järelkustutustööd. Kuidas ja kuskohast tuli alguses sai, ei ole esialgu teada. 

Saaremets kinnitas, et põlenud majast toodi välja vingumürgituse saanud vanem meesterahvas. Lisaks sai vingumürgituse ka üks Paide päästja. "Nad mõlemad on praegu kiirabi hoole all," lisas Saaremets. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles