Paide investeerib teedesse 650 000 eurot

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eile avati pakkumised Pärnu tänava ja Hämariku tänava osaliseks rekonstrueerimiseks ning Sookure lasteaia parkla ja selle kõnniteede väljaehitamiseks. Kõik tööd lähevad maksma kuni 650 000 eurot, millest suurim osa kulub Pärnu tänava rekonstrueerimiseks Keskväljakult Tööstuse tänavani.

Eile avatud riigihangete pakkumused annavad lõpliku selguse kui suureks kujunevad tänavu suvel tehtavad investeeringud Paide linna teedesse ja tänavatesse.

Suvega rekonstrueeritakse Pärnu tänavat kokku 7950 ruutmeetri ulatuses Keskväljakult Tööstuse tänavani. Nende tööde tegemiseks esitas hankele parima pakkumise summas kuni 525 122,43 eurot ühispakkuja AS Tallinna Teed ja Verston Ehitus OÜ.

Parima pakkumise tegi AS Tallinna Teed ja Verston Ehitus OÜ ka Hämariku tänava osaliseks rekonstrueerimiseks ja Sookure lasteaia parkla ning selle kõnniteede ehituseks. Hämariku tänavat rekonstrueeritakse 570 ruutmeetrit ning need tööd lähevad maksma kuni 43 962,10 eurot.

Sookure lasteaia parkla väljaehitamise ja kõnniteede ehitus läheb maksma kuni 80 535,05 eurot. Selle summa eest ehitatakse Sookure lasteaia juurde 373 ruutmeetrit asfaltkattega kõnniteid ning 761 ruutmetrine killustikalusega parkla.

Paide linnapea Kaido Ivaski sõnul on sel suvel tehtavad investeeringud linna teedesse suured. «Oleme rekonstrueerinud viimase seitsme aasta jooksul 12,4 kilomeetrit sõiduteid, ehitanud 1,8 kilomeetrit kergliiklusteid ning rekonstrueerinud ja ehitanud 5,8 kilomeetrit kõnniteid. Kui varem oleme rekonstrueerinud elamupiirkondade sõidu- ja kõnniteed siis tänavu oleme võtnud sihiks linna peatänava osalise rekonstrueerimise, mis maksab enam kui pool miljonit eurot,» selgitas Ivask.

Linnapea sõnul lõppevad Pärnu tänava ja Hämariku tänava rekonstrueerimistööd ning Sookure lasteaia kõnniteede ehitustööd hiljemalt septembri lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles