Alaealise neiu röövinud mees lubas tema vanemad tappa

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Eile Väätsal oma 16aastase ekspruudi röövinud 21aastane noormees ähvardas, et kui neiu tema käske ei täida, siis ta tapab tema ema ja isa ära.

16aastase neiu isa ütles Järva Teatajale, et tütar jõudis eile õhtul koju tervena ja täna hommikul läks emaga politseisse juhtunu kohta selgitusi andma.

Kodus öelnud tüdruk, et ekspeigmees sundinud teda eile enne üheksanda klassi lõpuaktust endaga kaasa tulema. Tema plaan olnud minna Pärnusse, leida mõni mahajäetud maja ja hakata seal üheskoos elama.

Tüdruk selgitanud, et ei julgenud noormehele vastu hakata.

Isa meelest suurendanud tütre hirmu ka see, et paar päeva varem oli noormees tal silma siniseks löönud ja ähvardanud, et kui neiu ei taha temaga koos olla, siis tapab ta ema ja isa ära.

Neiu ja noormees tabati eile õhtul Türi lähistelt, kuhu nad olid jõudnud mööda metsi ja põlde jalgsi. Isa selgitas, et tütar oli metsas seigeldes kaotanud oma kingad ja prillid.

Isa tunnistas, et kui kuulis eile, et tütre endine peigmees oli ta röövinud, oli väga mures, sest noormees oli varemgi vägivaldseks muutunud ja ükskord ennast noaga vigastanud.

Isa uskus, et noormeest pani nõnda käituma murtud süda. «Võib vist küll öelda, et ta kaotas suurest armastusest mõistuse,» lisas ta.

16aastase neiu Facebooki lehele oli tema endine peigmees veel eelmise nädala kolmapäeval riputanud südamekujulise pildi ja kirjutanud, et igatseb teda. Neiu oli kirjutanud vastu, et igatseb teda ka.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Tiina Viru ütles, et kõnealune noormees on kahtlustatavana kinni peetud 48 tunniks. Kriminaalmenetlust on alustatud paragrahvi järgi, mis käsitleb inimröövi.

Viru lisas, et noormehe minevik on nii-öelda puhas ja varem pole tal mingeid seaduserikkumisi olnud. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles