Muuseum tunnustus Teenete Rahaga ajakirjanikku ja fotograafi

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa muuseum

Rahvusvahelisel muuseumipäeval andis Järvamaa muuseum muuseumi teeneteraha Marika Rajamäele ja Rene Viljatile.

Järvamaa muuseumi teeneteraha on asutatud 2005. aastal, mil täitus 100 aastat muuseumi asutamisest. Tegemist on Järvamaa muuseumi kogus oleva haruldase mündi, Rootsi Anund Jakob Sigtuna (u 1022–1050) penni hõbedase koopiaga – rinnamärgiga.

Marika Rajamäe on Järva Teataja toimetaja, kelle sulest on aastate jooksul ilmunud mahukaid artikleid, mis on tutvustanud Järvamaale olulisi inimesi, sündmusi ja objekte. Paljud artiklid tuginevad infole, mis on tallel muuseumi kogudes.

Tema positiivne suhtumine ühte kultuurivaldkonda – maakonna ajaloolisse pärandisse – on saanud teoks suure tähelepanu ja soojusega. Põnevad ja pikad lood on sündinud järjepideva uurimistööna, millele on saanud kaasa aidata ka muuseumi teadurid.

Need artiklid on andnud lugejaskonnale ülevaate meie maakonna eredamatest isikutest, nende tegevusest, põnevatest paikadest ja olulistest sündmustest.

Marika rajamäe artikleid viimastest aastast: «Paide vanades hoonetes võiks näha linna ehet», «Ennistatud mööbel jääb oma aega ootama», «Laulupidude lugu peegeldab kodupaika», «Regilaul annab tagasi meie põlvnemisloo», «Ka sõjaaja jõulud tõid helgust hinge», «Fotopärand võtab kultuurist kindla osa».

Rene Viljat on teinud Järvamaa muuseumiga koostööd ligi 30 aastat. Fotograafist ajaloohuvilisel on alati midagi muuseumile pakkuda, tema abi näituste koostamisel ja fotode kirjeldamisel on olnud hindamatu. Professionaalse fotograafina on Viljat teinud pildistamissessioone. Süstemaatilise jäädvustamisega on talletatud ajaloo tarvis aukartustäratav kogus fotosid Järvamaast.

Viimane koostööprojekt «21. sajandi ametid Järvamaal», mis on kestnud ligi kaks aastat ning mille käigus on pildistatud kümneid ja kümneid eri ameteid, jõuab huvilisteni 12. juunil näitusega «Kõik tööd on head».

Varem on Järvamaa muuseum tunnustanud teenetrahaga Irene Rosenbergi (2005); Paide Püha Risti kirik (asetatud tornikuuli, 2009) ning Tiiu Saaristit ja Henn Sokku (2010).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles