Heategevus panustab veeohutusse

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide tehisjärv
Paide tehisjärv Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru perekodu, Järvamaa lasteabikeskuse ja Lõuna-Järvamaa lasteabiühingu töötajad veedavad neljapäeva pärastlõuna basseinivees. Tegemist pole siiski mõnusa kevadpuhkuse, vaid tõsise veeohutuskoolitusega.

MTÜ SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi rõhutas, et eesmärk pole koolitada osalejatest vetelpäästjaid, vaid aktiivse ujumise aja eel tuletada meelde, millele lastevanemad lastega vee ääres olles peaksid tähelepanu pöörama. «Näiteks mida teha ohuolukorras, kui laps on oma ujumisoskust üle hinnanud ega jõua kaldale ujuda,» täpsustas ta.

Samuti jagab koolituse teoreetiline osa teadmisi sellest, mida ja kuidas kasvatajad või lastekodu töötajad üldse lastele ja noortele veeohutusest rääkima peaksid. «Kummutame ka müüdi, justkui tõstaks uppuja kaks kätt üles ja karjuks ning selgitame, miks paljud lapsed upuvad oma vanemate silme all,» lisas Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles