Ahula poiste joonistused võitsid preemiad

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albu valla Ahula lasteaia-algkooli seitse õpilast on oodatud homme, 3. mail Vanemuise teatrisse ja Emajõele lodjaga sõitma. See on tunnustus tubliduse eest osalemisel üle-eestilisel joonistusvõistlusel «Minu lemmikauto».

1.-6. klassi lastele korraldataval konkursil tuli sel aastal joonistada eriotstarbelisi autosid. Ahula algkooli laste juhendaja Eveli Leego ütlust mööda osalesid nad konkursil neljandat korda ning on häid tulemusi saavutanud igal aastal. «Lapsed on lihtsalt andekad, joonistavad hästi,» ei ole juhendaja kiitusega kitsi. Ta usub, et osaliselt võib edu olla seotud ka teistmoodi juhendamisega. «Ma olen kunstiõpetajaks õppinud ning juhendan teisiti kui tavaliselt algklasside õpetajad,» arvab ta.

Autasustamisele on kutsustud Roko Nurken, Devon Raadik ja Marko Stamm esimesest klassist,

Erko Nõmme, Kristofer Olle teisest klassist, Kevin Metso kolmandast ja Karl Erik Roosileht neljandast klassist.

Konkursile pani aluse 2005. aastal Tartu Kivilinna Gümnaasium mälestamaks tihti autosid joonistanud ja autodisaineri ametist unistanud andekat poissi, kes aga 22-aastaselt raske haiguse järel suri. Sel aastal laekus konkursile 1226 tööd 164 koolist üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles