Lillekasvatajatele on kätte jõudnud töörohke aeg

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kasvuhooneis askeldavate lillekasvatajate jaoks on käes töörohke aeg: ette kasvatud taimed tuleb kasvuhoonesse istutada ja valvata, et tuli kolde all ei kustuks, sest esimesed päevased plusskraadid ei tähenda veel sugugi, et öist külma karta ei tuleks.

Väätsa taimekasvataja Ave Viimsalu kevad algas poolteist nädalat tagasi, kui ta istutas esimesed võõrasemataimed kasvuhoonesse, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lillekasvataja jaoks on kätte jõudnud aasta vaata et kiireim aeg, sest ette kasvatatud taimed tuleb pikeerida või suurematesse pottidesse istutada, taimi tuleb korrapäraselt kasta ja muidugi valvata õige temperatuuri järele. Sellegipoolest on ka Viimsalu jaoks tänavune kevad selline, millist ta ei mäletagi.

"Nii külma kevadet sellel ajal, kui mina olen taimi kasvatanud, ei ole küll olnud. Ööd on ikka ääretult külmad," sõnas ta ja lisas, et taimekasvatajale tähendab see suuri küttekulusid. "Õnneks on vähemalt päeval päike ja päeval ta soojendab, aga öösel kulub kütet ikkagi väga palju".

Kõigest hoolimata loodab Viimsalu oma õitsvate võõrasemade ja amplitaimedega kliente rõõmustada juba vähem kui kuu aja pärast jüripäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles