Hädas pered hakkavad saama toetust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu


Alates 1. juunist saavad Eestis hakata allpool suhtelist vaesuspiiri elavad lastega pered taotlema vajaduspõhist peretoetust. Paide linnale eraldas riiki toetuste jagamiseks 12 889 eurot.


Vajaduspõhine peretoetus on toetus, mida hakatakse maksma allpool suhtelist vaesuspiiri elavatele lastega peredele. Toetuse suurus on 9,59 eurot kuus ühe lapsega perele ja 19,18 eurot kahe ja enama lapsega perele. Toetust saab hakata taotlema alates 1. juunist ja esimesed toetused makstakse välja 1. juulil.

Paide abilinnapea Janno Lehemetsa sõnul loetakse toetuse saamise aluseks taotlemisele eelneva kolme kuu keskmine sissetulekupiir, mis on pere esimesele liikmele 280 eurot kuus ja igal järgneval vähemalt 14-aastasel 140 eurot kuus ning alla 14aastasel 84 eurot kuus.

Alates 2015. aastast toetuse suurus kahekordistub, st 19,18 eurot kuus ühe lapsega perele ning 38,36 eurot kuus kahe ja enama lapsega perele. Toetust makstakse üksnes nende perekonda kuuluvate laste eest, kelle kohta makstakse pereliikmele lapsetoetust riiklike peretoetuste seaduse alusel.

Rohkem teavet toetuse kohta leiab sotsiaalministeeriumi kodulehelt. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles